Waarom is identiteit marketing zo belangrijk?

In de beauty branche is het ontzettend belangrijk dat klanten een klik met je hebben. Ze liggen bij je in de stoel, en dat zorgt voor een bepaalde kwetsbaarheid. Zij komen bij jou, omdat ze zich fijn willen voelen. Die klik met jou is van wezenlijk belang, want als die er niet is gaan je klanten liever naar een ander. Die klik kun je realiseren door gebruik te maken van identiteit marketing.

Identiteit Marketing: wat is dat?
Identiteit marketing houdt in dat jij zelf je bedrijf bent of je eigen merk. Je hebt bepaalde karaktereigenschappen als persoon en die passen bij andere personen. Je ziet dan ook vaak dat klanten op je lijken, omdat je die onbewust aantrekt. Door helemaal jezelf te zijn en dit tot elke detail in je bedrijf en huisstijl door te trekken,  trek je mensen aan die bij je passen. Oftewel, waar het mee ‘klikt’. Je moet jezelf als ‘merk’ gaan zien en je eigen merk creëren door je bewust te zijn van wat je wil uitstralen. Bedenk hoe mensen jou moeten onthouden bijvoorbeeld als expert, maar ook als persoon “zij is altijd zo attent en denkt echt met mij mee”. Dit zijn beide elementen die terug komen in ‘identiteit marketing. Het gaat over de manier waarop jij overkomt op je klanten. 

Waarom is identiteit marketing zo belangrijk?
Identiteit marketing is zo belangrijk omdat je enerzijds de mensen gaat aantrekken die je wilt aantrekken door jezelf te laten zien. Daarnaast heb je een bepaald beeld bij je klanten opgeroepen en zij zullen je dan ook promoten bij hun vrienden en familie wanneer ze in een situatie komen dat ze aan je denken. Dan is je identiteit marketing geslaagd! Identiteit marketing gaat dus om het laten zien van wie jij bent als expert, maar ook als uniek persoon. Je gaat mensen aantrekken die bij je passen en op je lijken. En heel eerlijk… zulke klanten wil toch iedereen?

Wees dus ook niet bang om jezelf te laten zien op bijvoorbeeld social media. Je hoeft echt niet je hele privéleven te laten zien, maar geef de kijker een indruk hoe je écht bent. Wanneer je aan de slag gaat met identiteit marketing, ga je merken dat het echt
gaat werken!

​Wij zijn eigenlijk wel heel benieuwd of jij al aan identiteit marketing in je bedrijf doet en hoe je dat doet. Wil je het in de comments, hieronder met ons delen? 

​XOXO
Manuela en Mariska van SlowBeauty Professional

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top