Ondernemen en leven vanuit passie

Eén ding is belangrijk: ga af op je gevoel, die kriebel als je aan datgene denkt wat je het liefst zou willen doen. Verstop het niet ergens in je gedachten, terwijl je dag in dag uit aan het werk bent en je steeds meer het gevoel krijgt dat het ondernemerschap geleid wordt vanuit een gevoel van moeten.

We zijn we niet voor niets begonnen met ‘het worden van’ zelfstandig ondernemer, omdat wij graag een eigen koers varen en bezig willen zijn met waar ons hart ligt. Wij hebben van onze hobby, ons werk gemaakt. Dus als je het niet meer vanuit je tenen voelt, je ogen niet meer sprankelen als je over je bedrijf praat dan is het tijd om eens goed na te denken wat je plannen zijn voor de toekomst. Tijd om dat gevoel weer terug te krijgen, om te zorgen dat je weer gaat ondernemen vanuit passie en gevoel.

Energie is voelbaar en heeft effect op alles om ons heen. Je kunt je dus voorstellen dat op het moment dat je met zaken bezig bent die jouw energiepeil naar beneden halen, dit van grote invloed is op je (werk)omgeving. Klanten die niet meer aan je lippen hangen om jouw verhaal aan te horen. Alle energie die jij uitstraalt –in dit geval negatieve energie- werkt door op alles en iedereen in je omgeving.

Door gepassioneerd te leven en ondernemen:

  • Ben je met zaken bezig die alleen voor jou belangrijk zijn en goed voelen, hierdoor zal je ervaren dat er meer rust zal ontstaan
  • Het geeft een gevoel van voldoening
  • Hierdoor zal je weer enthousiast worden en je verhaal vol passie kunnen vertellen, wat je vervolgens weer volop energie geeft.

Zorg dat je de basis weer terug vindt. Misschien is die basis niet meer hetzelfde als jaren geleden. Je wordt ouder, je verandert, krijgt nieuwe inzichten, nieuwe doelen en nieuwe interesses. Maar zorg dat je je thuis weer vindt en je weer vanuit passie gaat ondernemen.

Onderstaand hebben wij een aantal tips voor je verzameld die als handvaten kunnen bieden.

Waar droom je over?
We kennen het allemaal wel, die droom, het verlangen, een andere levensstijl, meer tijd voor jezelf. Vaak door na te denken over deze doelen en jezelf daarop te focussen ben je al bezig met een deel van je passie.

Wat geeft jou energie en waar ga jij weer van stralen?
Ga bij jezelf eens na door welke gedachtes jij weer een glimlach op je gezicht krijgt of waarvan je voelt dat je weer gaat stralen.

Niet denken maar doen
Denk eens over het onderstaande na:

  • Ik moet stoppen met twijfelen (verplichting en je legt je zelf iets op)
  • Ik wil stoppen met twijfelen (je bent er over aan het denken maar kijkt wel wanneer)
  • Ik ga stoppen met twijfelen (overtuigend en daadkrachtig)

Mijn wens aan jullie is dat je weer (net als ik) je weg terugvindt en weer midden in het leven gaat staan en geniet van je werk en je omgeving.

XOXO Mariska van SlowBeauty Professional

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top