Nieuwe datum en locatie voor Beauty Days Hardenberg 2020 vanwege coronavirus

HARDENBERG/GORINCHEM – Beauty Days Hardenberg die gepland stond op 16 en 17 mei 2020 in Evenementenhal Hardenberg wordt verplaatst naar een nieuwe datum en locatie. De maatregel die de Nederlandse overheid sinds 23 maart j.l. oplegt met betrekking tot het coronavirus betekent dat alle evenementen die gepland stonden tot 1 juni worden afgelast. De nieuwe datum voor Beauty Days is 29, 30 en 31 augustus 2020 met als locatie Evenementenhal Gorinchem. Het vakevent voor de beauty professionals zal gelijktijdig plaatsvinden met The Hair X-perience. The Hair X-perience is het enige kappersevent in Nederland en schuift ook door naar augustus vanwege het coronavirus.

“Vanzelfsprekend volgen wij de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en dat betekent dat Beauty Days van mei naar augustus verschuift. Uiteraard staan de veiligheid en gezondheid van onze exposanten, partners, bezoekers en eigen medewerkers altijd voorop. Bovendien hebben we bewust de keuze gemaakt om naast de datum ook de locatie te wijzigen van Hardenberg naar Gorinchem. Veel exposanten van zowel Beauty Days als The Hair X-perience hebben ons de afgelopen jaren gevraagd om de twee events te combineren. Door de nieuwe maatregel van de overheid kan de Hardenberg-editie geen doorgang vinden, maar het is daarmee wel de uitgelezen kans om gehoor te geven aan de wensen uit de markt. Kijkend naar de nieuwe datum zijn we ervan overtuigd dat dit een ideaal moment is voor de beauty professional om zich na de zomer direct te laten inspireren voor het nieuwe seizoen en natuurlijk daarbij ook weer hun inkopen te doen”, verklaart Corine Visser, Event Manager Beauty Days en The Hair X-perience.

Waar Beauty Days in Hardenberg verdeeld was over twee dagen, betekent de verplaatsing naar Gorinchem dat de beurs drie dagen (zaterdag, zondag en maandag) geopend is. Hierdoor vindt Beauty Days op zondag en maandag gelijktijdig plaats met The Hair X-perience, waarbij Beauty Days te bezoeken is op Next Level – de vernieuwde bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem – en The Hair X-perience op de begane grond is. Beauty professionals die naast een bezoek aan Beauty Days The Hair X-perience willen bezoeken, dienen hiervoor een apart kaartje te kopen. “Daarmee waarborgen we de bezoekerskwaliteit op The Hair X-perience, want dat is juist de kracht van dit kappersevent. Voor kappers is Beauty Days op zondag en maandag wel te bezoeken met hetzelfde ticket, omdat op deze beursvloer ook door hen veel inspiratie kan worden opgedaan. Denk hierbij aan de combi salons die naast het kappersvak ook interesse hebben in bijvoorbeeld visagie- en nagelproducten”, aldus Visser.

De nieuwe datum en locatie voor Beauty Days heeft geen gevolgen voor de 2021-editie in Gorinchem in januari. Visser: “Die blijft gewoon staan, omdat we zien dat de markt groot genoeg is voor twee edities van Beauty Days Enerzijds na de kerst om de voorraden weer aan te vullen en nu dus ook na de zomer. Daarbij worden professionals meteen geïnspireerd voor het nieuwe seizoen. Desondanks keken we enorm uit naar de Hardenberg-editie, maar dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. Ondanks dat de huidige situatie buiten onze macht valt, hopen wij op het begrip van alle betrokkenen. Wij hebben met deze nieuwe opzet alle vertrouwen in een waardevolle en succesvolle editie.”

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Drenthen, PR & Communicatie. Tel.: 0523-289867, e-mail: patrick.drenthen@easyfairs.com of met Corine Visser Event Manager Beauty Days. Tel.: 0183-680622, e-mail: corine.visser@easyfairs.com.

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar top